Domácnosť a bývanie

streda 4. mája 2016

Dixi prípravky na vlasy

Ahoj

Keď mi prišiel balíček od spoločnosti Herbadrug cítila som sa naozaj šťastne, pretože som vedela čo v ňom bude a produkty ktoré ma v ňom čakali zbožňujem.
Sú nielen cenovo dostupné, ale sú naše, slovenské, bez umelých prísad.
Naša rodina tieto produkty používa pravidelne a v našej kúpeľni majú svoje miesto už dovolím si tvrdiť roky.
Dokonca produkty značky DIXI ktoré ma v balíčku čakali sa vyrábajú v našom meste, no a teraz nemilujte ich.
Značka Dixi predstavuje to najkvalitnejšie čo sa u nás v kozmetickom priemysle vyrába a oceňujem hlavne to že sú to jedny z mála produktov ktoré nedovážame, ale vyrábame si ich poctivo my.
Najpopulárnejší je bezpochyby ich žihľavový šampón, ktorý pozná hádam každý a používa ho viac než polovica obyvateľstva.
Ja Vám dnes predstavím v článku produkty, ktoré u nás doma bežne nájdete a mám s nimi už dlhodobé skúsenosti, no a v druhej časti článku nájdete produkty, ktoré som vyskúšala od tejto značky po prvý krát.

Ako prvú uvediem moju skúsenosť s klasikou tejto značky, žihľavovým šampónom ktorý je určený na všetky typy vlasov, takže ho môže používať naozaj celá rodina.
Obsahuje pravý žihľavový extrakt, ktorý vyživuje vlasové korienky a blahodarne pôsobí na výživu vlasovej pokožky.
Zabraňuje strate vlasov a vďaka kondicionačnej zložke uľahčuje rozčesávanie i jemných vlasov, no nezaťažuje ich.
Ja používam tento šampón už naozaj roky, pri každom umytí vlasov ho používam ako prvý, pretože vlasy precízne zbaví zvyškov použitých prípravkov na vlasy a nečistôt.
Kombinujem ho s iným šampónom ale používam dva krát po sebe.
Vlasy sú vzdušné, čisté a dobre sa rozčesávajú.
Pri dlhodobom používaní môžem potvrdiť iba minimálnu stratu vlasov, povedala by som v takej miere akej to je potrebné a normálne.
Vlasy sú pevné a pružné.
Šampón má takú typickú vôňu, alebo aspoň pre mňa je už táto vôňa naozaj charakteristická pri umývaní vlasov, nie je chemická ani príliš silná, je svieža a prírodná.
Obsah 250 ml zoženiete za 1,60 Eur, čo je naozaj skvelé.


Kedže vlasy si umývam dva krát, kombinujem žihľavový šampón s ďalším šampónom, väčšinou je to šampón z dielne Dixi a v poslednej dobe to bol šampón na normálne vlasy s obsahom prírodnej brezovej šťavy, ktorá pôsobí na regeneráciu vlasov a vlasovej pokožky.
Brezový šampón podporuje rast vlasov, zlepšuje vitalitu a lesk vlasov.
I v tomto produkte je pridaná kondicionačná zložka, ktorá uľahčuje rozčesávanie.
Má bledšiu, zelenú farbu a po nanesení pekne pení, má jemnučkú prírodnú vôňu, ktorá je podľa mna jemnejšia ako je to pri žihľavovom šampóne.
Vhodný na každodenné použitie pre celú rodinu.
Používam ho často a vlasy mi pekne rastú, pokožka hlavy je vyživená.
Balenie s obsahom 400 ml kúpite už za približne 2 Eurá.

No a kedže dobre vieme že len samotné šampóny, i keď sú kvalitné a účinné nestačia, pravidelne si do pokožky hlavy nanášam aj vlasové tonikum.
Teraz používam konkrétne už druhé balenie Dixi vlasového tonika s provitamínom B5 a F.
Vlasové tonikum Vitanol C je prípravok určený na suché vlasy, obsahuje výživný rastlinný extrakt obohatený o provitamín B5 ( pantenol ) v kombinácií s účinnou látkou phytantriol preniká hlboko do vlasovej pokožky a vyživuje priamo vlasové korienky.
Nanášanie produktu sa vykonáva pomocou masáže, končekmi prstov, kedy sa zároveň lepšie prekrví pokožka a tým sa urýchli vstrebávanie látok obsiahnutých v toniku.
Používa sa denne počas dvoch týždňov, potom 2-3 krát týždenne.
V balení sa nachádza 6 ampuliek s obsahom 10 ml.
Jedna ampulka vystačí na jedno až dve použitia, no ja vždy ampulku spotrebujem na prvý krát, nakoľko uskladnenie sklenej ampulky je trošku obtiažne.O
Samotná ampulka, teda balenie je jediné čo tomuto produktu môžem trošku vytknúť, nakoľko sklené ampulky sú podľa mňa nebezpečné, môže ľahko dôjsť k poraneniu počas otvárania a nanášania, vtedy treba byť opatrný, na tomto by som navrhovala popracovať tak, aby bolo pre spotrebiteľa balenie prijateľnejšie, i keď chápem že sklo, v ktorom je samotný produkt balený je najmenej závadné a neuniká do tekutiny žiadna chemická látka.
Obsah ampuliek hodnotím na výbornú, ja si toto vlasové tonikum priebežne dávam počas celého roka, na udržanie kondície vlasovej pokožky a výživu.
Pri pravidelnom používaní je vlasová pokožka zhydratovaná, vlasy sú pevnejšie, nie sú suché a vyrastá aj veľa nových vlasov.
Tonikum má žltú farbu, za ktorú vďačíme bylinnému extraktu obsiahnutému v toniku, nie je mastné, takže ho môžte bez obáv používať každý deň, i po umytí vlasov, má len jemnučkú, bylinnú vôňu, ľahko sa do vlasovej pokožky vstrebáva.
Toto považujem ja osobne, za naozaj malý zázrak pre vlasy a pokožku hlavy.
Cena sa pohybuje okolo 3 Eur.

Viac produktov Dixi na vlasy nájdete na stránkach e-shopu herbadrug

V balení mi prišli na vyskúšanie aj vzorky, z ktorých ma najviac potešili vzorky sprchových gélov Dixi, ktoré som vyskúšala po prvý krát.
Najviac mi zalichotil mätový sprchový gél ktorý Vás počas sprchovania dokáže neskutočne prebudiť a dodať Vám energiu, krásne vonia, podotýkam že prírodne, nie ako iné mätové produkty iných značiek.
Obsahuje opäť prírodný extrakt z mäty priepornej ktorý v konečnom dôsledku pôsobí na pokožku upokojujúco a dezinfekčne.
Po sprchovaní som mala príjemný jemne chladivý pocit, čiže na leto je to naozaj výborná voľba.
Jediná škoda je to, že som nikde nenašla klasické pevné balenie, v ponuke je len balenie s obsahom 10 g, čiže také skôr cestovné balenie, ktoré je praktické po fitku, na návšteve a podobne.
Odporúčam ho pre ľudí so suchou ale i normálnou pokožkou, nakoľko som si nevšimla že by nejak extra premastňoval alebo vysušoval pokožku.
Vo forme vzorky, teda balenie s obsahom 10 g mi prišiel aj sprchový gél s čajovníkovým olejom ktorý je teda určený skôr pre tých, ktorý majú suchú pokožku, nakoľko olej pokožku zhydratuje a zvláčni. Je určený aj pre jemnú a citlivú pokožku.
Látky obsiahnuté v extrakte z čajovníka pôsobia upokojujúco, antibateriálne, antisepticky a protizápalovo.
Jemná čajovníková vôňa pôsobí upokojujúco i na Vaše zmysli.
Po použití tohto sprchového gélu je pokožka jemná, mäkká, bez začervenania a hlavne vláčna.
Produkt odporúčam aj pre mladistvých ktorý majú problémy s akné na tele, kedy dobre zapôsobia účinky čajovníka.
Cena balenia vo forme vzorky je 0,13 centov.

Opäť raz som sa presvedčila a utvrdila v mojom pozitívnom názore na produkty Dixi.


Pár fotečiek pre Vás : 


Dixi značka s dlhoročnou tradíciou




















Dočítania čoskoro
Meggi




nedeľa 1. mája 2016

Mary Kay riasenka a ich top make-up

Ahoj

Vážené dámy, milé slečny, určite dobre viete že kozmetická značka Mary Kay je pre mňa niečo viac ako kozmetika ktorá ma má skrášliť, je to môj pracovný nástroj, sú to produkty ktoré nielen mne ale aj iným ženám okamžite vyčaria úsmev na tvári už len tým že sú.
Mary Kay ich politika, história a celkový efekt produktov ma očarili natoľko že ja sama s nimi pracujem a pri líčení používam výhradne ich produkty a tak ako nikdy nešetrím na klientkach, nešetrím ani na sebe a mojou voľbou pri každodennom líčení som si istá, je to predsa Mary Kay.

Tentokrát mám pre Vás pripravené dva produkty, ktoré nepochybne používa denne, aspoň ako taký "základ" iste každá z Vás, áno ide o riasenku, ktorá keď je kvalitná dokáže veľmi veľa a o krycí krém ktorý spraví s našou pleťou neuveriteľné veci.

Začnime, pohodlne sa usadte a zoznamujte sa s dvoma produktami ktoré by nemali pre bezchybný look chýbať ani jednej z nás.
Kedže pleť je základom pri každom líčení, začneme rozjasňujúcou podkladovou bázou Mary Kay, aby Vás názov nemýlil, tento produkt môžte používať ako make-up nakoľko v ponuke sa nachádza spolu až desať odtieňov od najsvetlejšieho po najtmavší.
Produkt je obohatený o vitamín E a patentovanú zmes peptidov tvoriacich kolagén.
Tento produkt v sebe skrýva ešte jednu super vlastnosť, bojuje proti starnutiu pleti.
Okrem toho má samozrejme aj skrášľujúce vlastnosti ako napríklad, zníženie viditeľnosti pórov, jemných liniek, vrások, nedokonalostí pleti.
V ponuke sú dva druhy tohto make-upu, rozjasňujúci, ktorý je určený pre suchú až normálnu pleť a zmatňujúci, ktorý sedí mastnej pleti.
Rozjasňujúca podkladová báza obsahuje hydratačný komplex obohatený o jojobu, napriek tomu že hydratuje pleť zanecháva počas dňa matnú bez lesku, nestráca na farebnej intenzite, je odolná proti oteru a vlhkosti.
Moja skúsenosť je pozitívna, i keď mojim favoritom na bežný deň je CC krém Mary Kay, po ich podkladovej báze siahnem vždy keď viem že ešte po práci ma čaká nejaké stretnutie alebo proste že sa niekde zdržím a chcem vyzerať akoby som sa práve zobudila, nalíčila vyrazila z domu a nie ako po odpracovanom dni.
Je vysoko krycia a i napriek skvelým krycím vlastnostiam nezanecháva na pleti efekt masky alebo umelej tváre.
Má jemnú, príjemnú vôňu, ktorá nie je chemická a moju suchú pleť krásne napne, rozžiari a okamžite zvláčni.
Pleť pôsobí počas celého dňa mladistvo, sviežo a zdravo. 
Drobné nedokonalosti sú prekryté a jemné vrásky vyplnené nakoľko produkt v sebe spája podkladovú bázu a make up.
I po celkom dni na pleti drží bez potreby prepudrovania alebo iných úprav.
Ak máte bledý typ pleti sadne Vám napríklad odtieň Ivory 4, ktorý mám momentálne i ja.
Na pleť stačí naniesť minimum produktu, nakoľko je hustejší, je potrebné ho dôkladne rozotrieť, no pleť nezaťažuje a i po odlíčení je vláčna a zdravá, neupcháva póry čo je tiež veľmi dôležité.
Obsah balenia 29 ml, cena 17 Eur.

Pleť už máme zjednotenú a je o ňu i postarané, teraz prejdime na oči.
Ak sa veľmi ponáhľame alebo sa nám proste ráno nechce si privstať siahneme aspoň po riasenke, no a dobrá riasenka dokáže hotové divy.
Zázraky u mňa robí riasenka Mary Kay Ultimate.
Ako už názov napovedá ide o riasenku ktorá má riasy predĺžiť a zvýšiť ich hustotu.
Je oftalmologicky testovaná a vhodná i pre citlivé oči, alebo nositeľky kontaktných šošoviek.
Bez parfumácie.
Môj názor sa nelíši od opisu výrobcu. 
Riasy mi pekne predĺžila, dodala im objem a perfektne ich oddelila, nezliepali sa ani po celom dni a taktiež som ani po celom dni nemala riasenku opadanú.
Nevytvára na riasach hrudky, pôsobí jemne no pritom dokáže veľa, pohľad akoby rozžiari a otvorí.
Má krásne balenie, ktoré pôsobí elegantne a žensky, presne padne do ruky.
Obsah 8 g, cena 16 Eur.


Pár fotečiek pre Vás :

Viac info a produktov na www.marykay.sk














Dočítania čoskoro
Meggi