Domácnosť a bývanie

streda 6. januára 2016

Havlíkova prírodná apotéka

Ahoj

Vítam Vás v novom roku milý čitatelia, verím že i v tomto roku budú moje články pre Vás zaujímavé a pútavé a budete sa na môj blog vracať pri každom novom, vydanom článku.
Novoročné sľuby, si poviem pravdu nedávam už dosť dlho, pretože keď niečo chcem pustím sa do toho bez ohľadu na to či je nový rok alebo nie.
No môj taký cieľ, ktorý ma práve teraz posadol je, že budem oveľa viac dbať na to čo na moju pleť používam, akej je to kvality a hlavne budem dbať na zloženie produktov viac ako tomu doposiaľ bolo.
Ešte počas minulého roku sa ku mne dostali dva veľmi zaujímavé produkty, ktoré toto moje prianie spĺňajú.
Iste ste už čo to počuli o Havlíkovej prírodnej apotéke, je to tradičná česká, prírodná kozmetika, ktorej tradícia sa dedila z generácie na generáciu.
Už len z ich internetovej stránky na mňa pôsobila istým čarovným dojmom, neradím ju medzi iné bio a prírodné kozmetické značky, schováva podla mňa v sebe niečo oveľa viac, tradíciu ktorá Vás zaručene dostane s vyskúšaním prvého produktu ktorý si od nich zadovážite.
Na ich produktoch je mi sympatické aj to, aké názvy už samotné výrobky nesú, sú to výstižné, originálne názvy ktoré Vám vyčaria úsmev na tvári už pred otvorením samotného produktu.
Názvy Vám dokonca pridajú na sebavedomí ako aj krásny odkaz na papieriku vo vnútri balenia s nápisom "you are beautiful" teda "si krásna", toto je niečo čo každú z nás poteší.
No a že to nie je len nejaký nápis na papieriku Vás presvedčí pravidelné používanie daného produktu.
Balenie je taktiež veľmi estetické a nevšedné, krabička je klasická hnedá s názvom produktu, popisom produktu a podrobne uvedeným zložením, nakoľko Havlíkovci nemajú čo skrývať.
Do svojej kozmetiky Havlíkovci pridávajú len čisto prírodné výťažky a takou chuťovkou je aj bio med, ktorý v niektorých produktoch nájdete ako hlavnú zložku.
K produktom mi prišli i historické noviny o vzniku a budovaní kozmetickej značky a poviem Vám, je to pútavé, za to ako kvalitná a účinná je táto kozmetika teraz bolo treba vynaložiť veľa úsilia, skúmania, skúšania a kombinovania istých bylín ako i ich poznavaní a objavovaní. 
Vzhľadom k tomu ako je táto kozmetika vyrábaná, čo obsahuje a ako je účinná je jej cena rozumná a neplatíte tu zbytočne za meno, platíte primerane za výsledky ktoré môžte jej používaním docieliť.
Myslím že je to dosť dlhý úvod, no veci ktoré sú vyššie napísané ste proste museli vedieť, pretože táto kozmetika má svoju históriu, ktorá ako aj iné informácie o nej stoja za to poznanie.

Mne sa do rúk a na pleť dostali dva produkty, ktoré si neviem vynachváliť.
Ako prvá Vám predstavím asi jeden z najznámejších produktov, ktorého používanie je jednoduché, pohodlné a môžte si ním za tri minútky dopriať to, o čo sa snažíte možno  už pár mesiacov.
Áno typujete správne, je to produkt s krásnym názvom Královská snídane pro pleť.
Alebo inak povedané 3-minútová ranná maska.
Jej použitie je praktické, ráno ešte pred akýmkoľvek umytím tváre si ju v primeranom množstve nanesiete na tvár, krk a dekolt, necháte pôsobiť zhruba tri minútky, za ten čas si môžte vyčistiť zuby alebo rozčesať vlasy a potom si ju zmyjete teplou vodou a pokračujete v obvyklej starostlivosti a nanášaním krému.
Táto maska obsahuje látku PENTAVTIN, ktorej klinické štúdie dokázali schopnosť hĺbkovo pleť hydratovať, redukovať symptómy dehydratácie pleti, zvyšovanie elasticity pokožky alebo posilňovanie funkcií kožnej bariéry.
Súčasne obsiahnuté látky dokážu pleť hydratovať až po dobu 72 hodín.
Ostatné látky, ktoré iste poznáte sú napríklad :

- avokádový olej
- rakytníkový extrakt
- esenciálne oleje zo šalvie muškátovej
- extrakt z materskej kašičky 
- vitamín E

Naozaj lahodné zloženie pre našu pokožku.
Konzistenciou mi maska pripomína trošku, kondenzované mliečka v tube, no nemusíte sa báť, nie je lepkavá ako mliečko v tube.
Po otvorení ako i počas nanášania cítite príjemnú bylinkovú, nechemickú ale naozaj pravú vôňu, je to akoby ste sa potierali priamo zmesou byliniek, niečo úžasné.
Po umytí vlažnou vodou je moja pleť veľmi jemná, vláčna a hydratovaná.
Dostáva istý šmrnc ktorý dosiahnete len pri pleti, o ktorú je starané a ktorej nechýbajú žiadne látky a živiny.
Ja ju síce nepoužívam denne, skôr vtedy keď chcem aby bola moja pleť obzvlášť žiarivá a krásna, no ak ju budete používať i permanentne uvidíte rozdiel v jej kvalite.
Cena balenia s obsahom 30 ml je 278 kč, čo je zhruba tých 10 EUR, no vydrží Vám dosť dlho, stačí ju nanášať v tenkej vrstve, prirovnatelnej k nanášaniu bežného denného krému.
No a keď ste svojej pleti dopriali takéto, doslova kráľovské raňajky môžte pokračovať v dočístení tonikom, vodičkou a podobne, ktoré v ponuke taktiež nájdete pre svoj typ pleti. 
Takto vyživená a nadopovaná pleť vitamínmi si však žiada ešte jednu drobnosť, ktorá taktiež nezaberie veľa času a pri pravidelnom používaní sa Vám pleť iste odvďačí, áno je to denný krém na tvár, najlepšie je, ak má ľahkú a rýchlo vstrebateľnú konzistenciu, kvôli následnému nanášaniu make-upu.

Ja kedže mám problematickú pleť, ktorá je síce na niektorých miestach presušená ale tvorí sa na nej akné som si vybrala denný krém, ktorý však môžte použiť i v noci s názvom a teraz dobre čítajte Krásná slečna.
Názov je hotový skvost.
Balenie je rovnaké ako je to pri kráľovských raňajkách pre pleť, krabička s názvom, zložením a popisom, vnútri tubička s obsahom 30 ml produktu.
Tento krém je špeciálne vyvinutý svojim zložením pre potreby aknóznej a problematickej pleti.
Je to biokrém s overenou klinickou štúdiou s kosatcom florentským.

Jeho zloženie je vhodné i pre citlivú pleť, ktorá zle reaguje na bežné produkty z drogérií.
Obsahuje :

- kosatec florenský
- olej z hroznových jadierok
- lopúch
- rakytník
- propolis
- vitamín E

Prečo je vlastne kosatec jeho hlavnou účinnou zložkou ?
Pretože má bakteriostatické účinky, sťahuje rozšírené póry a redukuje lesk pokožky, pričom ju nevysušuje.
Zlepšuje stav akné i v dospelosti, vyrovnáva metabolizmus lipidov pokožky i zloženie kožnej flóry.
Napomáha tak k celkovému dosiahnutiu zdravého vzhľadu pleti.
Navyše kombinácia kosatca florentského, zinočnatej soli a vitamínu A pôsobí na pleť protizápalovo, čím zabraňuje tvorbe zápalom a následnej tvorbe nového akné, má sťahujúce účinky a pôsobí aj antisepticky.
Napomáha redukovať tvorbu mazu a to dlhodobo.
Pri pravidelnom používaní, minimálne raz denne si pokožka napraví metabolizmus lipidov a zregeneruje sa.

Aplikujte ho jemným vklepkávaním, čím sa pokožky aj prekrví a látky obsiahnuté v kréme môžu tak do pokožky ľahšie preniknúť.
No a cena tohto zázraku je 254 kč, zhruba 8 EUR.
Konzistencia produktu je ľahká, je perfektný o pod make-up netvorí hrudky a rýchlo sa do pokožky vstrebáva. Narozdiel od iných produktov proti akné pleť nepresuší.
Vôňa je proti prvému produktu o dosť jemnejšia a je to stále poctivá vôňa akoby čerstvo natrhaných byliniek.
Ako každý produkt, aj tento obsahuje v balení i príručný letáčik kde sa dozviete všetko dopodrobna a produkte, používaní a klinických štúdiách.
Po mesiaci používania raz denne je pleť viditeľne krajšia, akné sa pomaly stráca, netvrdím však že zmizlo úplne, no pri liečbe akné je potrebné upraviť i stravovanie a dodávať pleti výživu  a vitamíny i zvnútra. Ale produkt ma iste nesklamal a viditeľne mi pomohol.


Ak teda hľadáte niečo čo má zloženie bez chemikálií, alergénov, za dobrú cenu, v rozkošných baleniach a s ešte rozkošnejšími názvami iste si prezrite ponuku tejto skvelej, prírodnej kozmetiky Havlíkovcov, ktorý sú expertmi v bylinkách a ich kombinácií pre blaho pokožky ktorú trápi akýkoľvek problém.
Viac na ich oficiálnej stránke havlikovaapoteka
Tu nájdete i zoznam kamenných predajní, kontakty, e-shop a všetko potrebné o vzniku, vývoji a zložení kozmetiky.


Pár fotečiek pre Vás :














Dočítania čoskoro
Meggi





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára